Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat

Recept på quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat. Tahinidressingen passar även fint till kycklingsallad.

Quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat
Quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat
Quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat
Recept på quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat. Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 1granatäpple
  • 50 gpekannötter
  • 2 dlquinoa
  • 250 gchèvreost
  • 125 gspenat

Tahinidressing

  • 0,5 dltahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskhonung
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Vispa ihop tahini, citronsaft, honung, pressad vitlök och olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.

  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.

  4. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna. ­Smula chèvreosten.

  5. Blanda quinoan med nötter, granatäppelkärnor, ost och spenat. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?