Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk sallad med mustiga och värmande kryddor. Lite salt fetaost på toppen bryter fint mot den söta pumpakrämen.
Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, pressa saften ur hinnorna. Spar saft till pumpakrämen. Blanda resterande saft med 2 msk olivolja, salt och peppar. Ställ vinägretten åt sidan.
Grovhacka hälften av mandeln. Rosta både hel och hackad mandel i en torr panna. Blanda i 1 tsk flingsalt. Ställ åt sidan.
Koka quinoan enligt förpackningen. Låt ånga av.
Dela brysselkålen i halvor. Råstek den några minuter i olivolja i en stekpanna. Blanda i kryddorna mot slutet.
Ta pannan från värmen. Blanda i quinoa, dadlar, apelsinklyftor och vinägrett. Smaka av med salt.
Lägg upp och strö på smulad fetaost, saltrostad mandel och granatäppelkärnor. Servera med pumpakrämen.
Pumpakräm: Skala pumpan och skär i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Mixa pumpa, apelsinsaft, olivolja och kryddor. Smaka av med salt.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök