Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 0.5g
Protein: 4g
Kolhydrater: 26g
Recept på quinoafrallor. Quinoagryn och dinkel är rikt på protein, vilket gör att man håller sig mätt lite längre. Bre färskost på frallorna och toppa med t ex rökt kalkon, tomat och vattenkrasse.
Smula sönder jästen i en bunke.
Lös upp jästen med ljummet vatten och rör i quinoa-flingor, dinkelmjöl och salt. Arbeta degen smidig och jäs minst 1 timme under bakduk. Man kan också sätta degen på kvällen och göra frukostfrallor på morgonen. Ta då kallt vatten istället för ljummet (jästid 8 timmar).
Sätt ugnen på 225°.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Strö mjöl på degen. Skär den försiktigt i 16 bitar. Tryck inte för mycket på degen, det är viktigt att degbubblorna finns kvar och gör frallorna luftiga. Lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.