Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoafrallor med gojibär

Glutenfritt! Quinoa är ett frö som innehåller mycket protein vilket gör de här frallorna fint mättande. Eftersom quinoan används kokt i bröden blir de extra saftiga. Dessa frallor jäser i 1 timme.

Quinoafrallor med gojibär
Quinoafrallor med gojibär
Quinoafrallor med gojibär
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlbovetemjöl
  • 2 dlpotatismjöl
  • 2 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1,5 tsksalt
  • 1 msktorrjäst
  • 3,5 dlvatten- cirka 40 grader, lite varmare än till färsk jäst
  • 1,5 dlquinoa- kokt röd
  • 1 dlgojibär
  • 1ägg- uppvispat med en gaffel
  • 1 mskrapsolja
  • 2 mskmjölk- till pensling

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  2. Blanda i vatten, quinoa, gojibär, uppvispat ägg och rapsolja. Dela upp degen i åtta bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på plåten. Pudra lätt med bovetemjöl och lägg på plastfilm. Låt jäsa i cirka 1 timme.

  3. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med mjölk.

  4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 20–25 minuter. Flytta över bullarna till ett galler och låt dem svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök