Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoabiffar med halloumi och broccoli

Quinoabiffar med halloumi och broccoli görs av en lite annorlunda metod där osten binder ihop biffarna efter gräddning. Perfekt rätt när man har quinoa, bulgur eller couscous över. Servera gärna en sallad med tomater till.

Quinoabiffar med halloumi och broccoliQuinoabiffar med halloumi och broccoliQuinoabiffar med halloumi och broccoli
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 ghalloumiost
  • 3 dlbroccoli- kokt (ca 150 g)
  • 3 dlquinoa- eller bulgur ­­­(ca 150 g)
  • 2 mskströbröd
  • 2ägg
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 2 mskmynta- hackad
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv halloumin grovt. Hacka broccolin. Blanda med quinoa, ströbröd och ägg till en smulig röra.

  2. Forma biffar eller bullar med ett mått som rymmer 1/2 dl. Pressa samman röran i måttet och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, platta eventuellt ut något. Ugnsstek biffarna mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Rör ihop yoghurten med myntan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera biffarna med sallad och eventuellt bröd.

Vad tyckte du om receptet?