Recept & styling: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad laxrätt med quinoa och melon. Quinoa härstammar från Sydamerika och finns i många olika färger och storlekar.
Skölj quinoan noga och koka i 3 dl vatten och salt tillsammans med citrongräset. Låt koka under lock, cirka 15 minuter. Slå bort eventuellt överflödigt vatten. Låt svalna.
Dela, kärna ur och ta ut kulor av melonköttet med ett kuljärn eller skala och skär i kuber.
Skölj och skiva salladslöken och blanda ner den tillsammans med melonkulor och gurka i quinoan. Häll över limesaften. Salta och peppra.
Skär den gravade laxen i cirka 1 cm breda skivor och halstra i en stekpanna utan matfett, cirka 1 minut.
Lägg laxen ovanpå salladen och toppa med alfalfagroddar. Dekorera med limeklyfta och citronmeliss.
Recept & styling: Christina Asplund
Recept från Mitt kök