Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoa med melon och lax

Recept på lättlagad laxrätt med quinoa och melon. Quinoa härstammar från Sydamerika och finns i många olika färger och storlekar.

Quinoa med melon och lax
Quinoa med melon och lax
Quinoa med melon och lax
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1,5 dlröd quinoa
  • 3 dlvatten
  • 2 krmsalt
  • 1citrongrässtjälk- finhackad
  • 1galiamelon- eller charantaismelon
  • 4salladslökar
  • 0,5gurka- urkärnad skivad
  • 1lime- pressad saft
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Till servering

  • 400 ggravad lax- i bit
  • alfalfagroddar
  • limeklyftor
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga och koka i 3 dl vatten och salt tillsammans med citrongräset. Låt koka under lock, cirka 15 minuter. Slå bort eventuellt överflödigt vatten. Låt svalna.

  2. Dela, kärna ur och ta ut kulor av melonköttet med ett kuljärn eller skala och skär i kuber.

  3. Skölj och skiva salladslöken och blanda ner den tillsammans med melonkulor och gurka i quinoan. Häll över limesaften. Salta och peppra.

  4. Skär den gravade laxen i cirka 1 cm breda skivor och halstra i en stekpanna utan matfett, cirka 1 minut.

  5. Lägg laxen ovanpå salladen och toppa med alfalfagroddar. Dekorera med limeklyfta och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Christina Asplund

Recept från Mitt kök