Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoa med fikon, serrano och mozzarella

Gör gärna dubbel sats, salladen är perfekt att göra till många.

Elisabeth Johansson
Quinoa med fikon, serrano och mozzarella
Quinoa med fikon, serrano och mozzarella
Quinoa med fikon, serrano och mozzarella
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 dlquinoa- röd
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1 krukabasilika
  • 4fikon- färska
  • 125 gmozzarella
  • 150 gserranoskinka- i tunna skivor
  • 4 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

  2. Halvera tomaterna. Grovhacka basilikan. Blanda quinoa med tomater och basilika på ett serveringsfat.

  3. Skär fikonen i klyftor. Låt osten rinna av och skär den i skivor. Lägg fikon, ost och skinka på ­salladen. Droppa över olja och vinäger. Strö på salt och peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?