Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör pajen dagen innan och låt den stå kallt så blir den perfekt att ta med på utflykten.
Mixa mjöl och tärnat smör i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut den något och lägg den i plastfolie i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Kavla ut degen till en platta som täcker botten och kanten på en pajform, ca 20 x 25 cm. Klä formen med degen och nagga bottnen med en gaffel. Täck kanterna med ugnsfolie så att de inte åker ner. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min.
Lägg spenaten i pajskalet. Strö över osten. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i formen. Skär tomaterna i halvor och fördela dem i formen. Ansa salladslöken och lägg den på toppen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen 30–40 min, tills äggstanningen stannat. Ta ut och låt svalna, och ställ sedan pajen i kylen. Skär den kalla pajen i rutor och toppa med timjan.