Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quiche med rökt kalkonbröst och pepparrot

En paj är alltid omtyckt på buffén. Den vanligaste brukar vara quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj. Det här är en nordisk variant med rökt kalkonbröst och pepparrot.

Quiche med rökt kalkonbröst och pepparrot
Quiche med rökt kalkonbröst och pepparrot
Quiche med rökt kalkonbröst och pepparrot
Foto: Ove Lindfors

Deg

  • 3 dldinkelmjöl- siktat eller vetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 125 gsmör- kallt
  • 12 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 3 stägg
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 3 mskpepparrot- riven
  • 200 gkalkonbröst- rökt i små tärningar
  • 3 dlvästerbottensost- riven

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i matberedaren. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en form som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

  4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och pepparrot till fyllningen. Fördela kalkonbröst och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen.

  5. Sätt in pajen i mitten av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda pajen tills fyllningen har stannat och den har fin färg, cirka 1 timme. Låt svalna något före servering.

Vad tyckte du om receptet?