Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En paj är alltid omtyckt på buffén. Den vanligaste brukar vara quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj. Det här är en nordisk variant med rökt kalkonbröst och pepparrot.
Blanda mjöl och salt i matberedaren. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och pepparrot till fyllningen. Fördela kalkonbröst och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen.
Sätt in pajen i mitten av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda pajen tills fyllningen har stannat och den har fin färg, cirka 1 timme. Låt svalna något före servering.