Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quiche med rabarber & fetaost

Spännande smakmöte mellan frisk rabarber och salt fetaost.

Quiche med rabarber & fetaost
Quiche med rabarber & fetaost
Quiche med rabarber & fetaost
Ove Lindfors

Botten

  • 3 dlsiktat dinkelmjöl
  • 2 krmsalt
  • 150 gsmör- kallt
  • 1 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 3 dlrabarber- cirka skivad färsk
  • 150 gfetaost
  • 3ägg
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen cirka 1 timme.

  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen minst 30 minuter i kylen.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

  4. Fördela rabarber och smulad ost i pajskalet.

  5. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.

  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök