Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ostpaj är alltid tacksamt att bjuda på, och passar också tillsammans med det mesta på en buffé. Men en paj med mycket ost blir ganska mäktig, så en salsa med nektariner, aprikoser och valnötter känns fräscht till.
Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Skiva osten och lägg i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök