Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på quiche lorraine, en matpaj med ost och skinka.
Lägg mjöl, smör i bitar och salt i en matberedare och mixa i 5–6 sek. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10–15 min. Ansa och skiva purjolöken. Koka skivorna med 1 msk vatten i en skål i mikron, i ca 30 sek. Sila av vattnet. Tärna skinkan. Blanda purjolök, skinka och riven ost och fördela i pajskalet.
Vispa ihop ägg, gräddfil och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Servera med en blandad sallad.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén