Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat är snabblagad vegomat. Välj en getost med kraftig smak, t ex den spanska Monte Enebro till quesadillas så får det kraftig smak som bryter mot de söta rödbetorna.

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat
Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat
Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4tortillabröd- stora
  • 4rödbetor- förkokta (300 g)
  • 100 ggetost- fast, t ex Monte Enebro
  • 25 gmarconamandlar
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Sallad

  • 50 gbabyspenat- färsk
  • 0,5rödlök- liten
  • 2 mskolivolja
  • 1 msksherryvinäger
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Grovriv rödbetor och ost. Grovhacka mandeln. Blanda rödbetor, ost och mandel med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen på 2 tortillabröd. Lägg på de andra bröden och tryck till.

  2. Sallad: Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar.Vänd ner spenat och lök i dressingen.

  3. Stek de dubbla tortillabröden i olja ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg. Skär dem i bitar och servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?