Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quesadillas med kyckling, kål och ajvar

Recept på quesadillas med kyckling. Spara eventuellt lite av purjolöken. Finhacka den och blanda den med yoghurten så får den en fin löksmak.

Quesadillas med kyckling, kål och ajvar
Quesadillas med kyckling, kål och ajvar
Quesadillas med kyckling, kål och ajvar
Quesadillas med kyckling och ajvar Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förptortillabröd- med fullkorn (320 g)
  • 500 grödkål
  • 1purjolök
  • 1 förpminutkycklingfilé- färdigstekt (200 g)
  • 2,5 dlajvar relish- stark
  • 1 påseost- riven (150 g)
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 2grekisk yoghurt
  • sallad

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen. Ansa och finstrimla purjolöken. Hacka kycklingköttet.

  2. Stek kålen i 2 msk olja på medelhög värme i ca 5 min tills den börjar mjukna. Tillsätt purjolöken och låt den steka med i ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Ta pannan åt sidan och blanda i kyckling, ajvar och ost. Fördela röran på ena halvan av tortillabröden. Vik över den andra halvan och tryck till.

  4. Stek de dubbla bröden i omgångar i 2 msk olja i ca 3 min på varje sida så att de får fin färg och osten börjar smälta.

  5. Skär quesadillas i 3 bitar vardera och servera med yoghurt och sallad.

Vad tyckte du om receptet?