Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quesadillas med chilifärs och paprika

Quesadillas med chilifärs och paprika är hett och gott. Ta mindre mängd tabasco om det är chilikänsliga som ska äta.

Quesadillas med chilifärs och paprikaQuesadillas med chilifärs och paprikaQuesadillas med chilifärs och paprika
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 1gul lök
  • 0,5 dltomatpuré
  • 2 tsktabasco
  • 2 dlost- riven
  • 1 förptortillabröd- (320 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg och är smulig. Tillsätt paprika och lök och låt steka med ca 3 min. Rör i tomatpurén och häll på 1 dl vatten. Tillsätt tabasco . Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt puttra ca 5 min.

  3. Ta pannan åt sidan och rör i osten. Fördela röran på hälften av bröden. Lägg på resten av bröden och tryck ihop.

  4. Stek de dubbla tortillabröden i en torr, stekpanna ca 2 min på varje sida. Skär dem i snibbar och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?