Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quesadillas fyllda med fetaost och hummus toppade med picklad lök

Recept på fetaostfyllda quesadillas serverade med melonsallad. Ibland kan en middag med lite plock vara det bästa. Man kan enkelt lägga till grillad kyckling eller liknande om man vill.

Quesadillas fyllda med fetaost och hummus toppade med picklad lökQuesadillas fyllda med fetaost och hummus toppade med picklad lökQuesadillas fyllda med fetaost och hummus toppade med picklad lök
Hummus- och fetafyllda quesadillas Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förptortillabröd- mediumstora (320 g)
  • 1rödlök
  • 500 gvattenmelon
  • 250 gkörsbärstomater- i olika färger
  • 1gurka
  • 1 förphummus- (275 g)
  • 150 gfetaost
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • strösocker
  • flingsalt
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finstrimla löken. Blanda löken med 2 msk vinäger, 1/2 msk socker och 1 krm salt. Låt stå i ca 10 min.

  2. Skala och skär melonen i små tärningar. Skär tomaterna i mindre bitar. Kärna ur och tärna gurkan. Blanda melon, tomat och gurka med 1 msk olja, 1/2 msk vinäger, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  3. Bred hummus på hälften av tortillabröden och smula över fetaost. Lägg på de övriga bröden och tryck ihop lätt.

  4. Pensla bröden med 2 msk olja och stek dem på båda sidor i en medelvarm stekpanna till de fått fin färg. Strö över 1/2 tsk flingsalt.

  5. Skär quesadillasen i små snibbar. Servera med melonsalladen och den picklade löken.

Vad tyckte du om receptet?