Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pytt i panna med lax och rosépeppar


Den här rätten passar perfekt som en vickningsrätt. Så där lite lagom lyxig med rosépeppar och råa äggulor.

Pytt i panna med lax och rosépeppar

Pytt i panna med lax och rosépeppar

Pytt i panna med lax och rosépeppar

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 500600 glaxfilé- skinn- och benfri eller grytbitar av lax
  • 2rödlökar
  • 2 msksmör- till stekning
  • 34 mskolivolja
  • 800 gpotatis- vältvättad
  • flingsalt
  • 3 mskpersilja- finstrimlad
  • 0,5 tskrosépeppar- grovstött
  • 4äggulor- råa

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar. Skala, dela och skär löken i strimlor.

  2. Stek löken mjuk i hälften av smöret och oljan, cirka 5 minuter och ta upp den på en tallrik.

  3. Skala (om så önskas) och skär potatisen i små bitar. Stek potatisen i resten av smöret och oljan cirka 20 minuter. Salta och håll den varm.

  4. 4 Halstra laxen runtom i en het släpplättpanna, cirka 3 minuter. Salta.

  5. Blanda potatis, lax och persilja försiktigt. Krydda med rosépepparn och låt allt bli genomvarmt. Fördela potatisen och laxen i djupa tallrikar. Strö över löken. Servera med råa äggulor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök