VISSTE DU ATT…
…namnet pytt i panna kommer från ordet pytt, alltså pyttelitet, vilket betyder att allt är småskuret och sedan stekt tillsammans i en panna.
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pytt i panna gjord på nötfärs. Har man inga köttrester är det snabbt och gott att göra en färspytt. Välj nötfärs, kycklingfärs eller vegofärs.
Picklade betor: Skala betorna och hyvla dem riktigt tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Blanda i betorna och låt dem stå och dra i ca 20 min.
Saltad gurka: Skär gurkan i tärningar. Blanda dem med salt. Låt stå i ca 15 min. Spola hastigt av gurkan med kallt vatten och låt rinna av.
Skala och hacka löken. Skär potatisen i små tärningar.
Stek löken i 1 msk smör i 2–3 min. Tillsätt färsen och stek tills den är smulig och har fått fin färg. Blanda i soja och krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
Stek potatisen i en annan stekpanna i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt. Vänd ner potatisen i köttfärsfräset.
Toppa pytten med rödbetsgroddar och servera med picklade betor, saltad gurka och råa äggulor.
VISSTE DU ATT…
…namnet pytt i panna kommer från ordet pytt, alltså pyttelitet, vilket betyder att allt är småskuret och sedan stekt tillsammans i en panna.
Läs också: