Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pytt av nötfärs med picklade betor och saltad gurka

Recept på pytt i panna gjord på nötfärs. Har man inga köttrester är det snabbt och gott att göra en färspytt. Välj nötfärs, kycklingfärs eller vegofärs.

Pytt av nötfärs med picklade betor och saltad gurkaPytt av nötfärs med picklade betor och saltad gurkaPytt av nötfärs med picklade betor och saltad gurka
Färspytt med picklade betor. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1gul lök- stor
  • 10potatisar- kokta, kalla (ca 800 g)
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1 mskkinesisk soja
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 krmnymald svartpeppar

Picklade betor

  • 2polkabetor
  • 3 mskvatten
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskättiksprit (12 %)

Saltad gurka

  • 0,5gurka
  • 1 tsksalt

Garnering

  • rödbetsgroddar

Tillbehör

  • 4äggulor

Gör så här

  1. Picklade betor: Skala betorna och hyvla dem riktigt tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Blanda i betorna och låt dem stå och dra i ca 20 min.

  2. Saltad gurka: Skär gurkan i ­tärningar. Blanda dem med salt. Låt stå i ca 15 min. Spola hastigt av gurkan med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Skala och hacka löken. Skär ­potatisen i små tärningar.

  4. Stek löken i 1 msk smör i 2–3 min. Tillsätt färsen och stek tills den är smulig och har fått fin färg. Blanda i soja och krydda med 1/2 tsk salt och peppar.

  5. Stek potatisen i en annan stekpanna i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt. Vänd ner potatisen i köttfärsfräset.

  6. Toppa pytten med rödbetsgroddar och servera med picklade betor, saltad gurka och råa äggulor.

Vad tyckte du om receptet?

VISSTE DU ATT…

…namnet pytt i panna kommer från ordet pytt, alltså pyttelitet, vilket betyder att allt är småskuret och sedan stekt tillsammans i en panna.

Läs också: