Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pyntade glasstrutar

Glasstrutarna blir extra festfina med lite smält choklad och strössel. Chokladen måste stelna i kylen, men låt inte strutarna stå för länge. Då förlorar de sin sprödhet.

Pyntade glasstrutarPyntade glasstrutarPyntade glasstrutar

Ingredienser

  • 10våffelglasstrutar
  • 100 gchoklad- mörk, mjölk eller vit

Garnering

  • strössel, hackade nötter- eller kokosflingor

Tillbehör

  • glass

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Rör då och då så att chokladen inte blir för varm.

  2. Pensla ett lager choklad på strutens kant. Rulla den i strössel, hackade nötter eller kokosflingor. Ställ varje strut i ett litet glas och låt stelna i kylen ca 15 min. Fyll strutarna med glass.

Vad tyckte du om receptet?