Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Purjolökspaj är god att äta som den är med en sallad till eller servera den på t ex en buffé tillsammans med rökt skinka.
Hacka ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eler kavla ute degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 225°.
Fyllning: Ansa och strimla purjolöken. Stek den i smör tills den mjuknat och har fått fin färg.
Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.
Lägg purjolöken i det förgräddade pajskalet och strö över osten. Häll på äggstanningen och grädda pajen ytterligare 30-35 min. Låt pajen svalna något innan den serveras. Garnera med timjan.