Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på punschpraliner. De är enklast att göra om man är två, en som rullar bollarna i choklad och en som doppar i strössel.
Dag 1: Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och ställ åt sidan.
Smält chokladen i mikron och häll över den varma honungsgrädden. Vispa till en glansig ganache (chokladkräm). Tillsätt punsch. Blanda ner smöret och rör till en slät chokladkräm. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen ca 1 dygn.
Dag 2: Fyll ganachen i en spritspåse. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut 30 klickar. Ställ i kylen för att stelna ca 1 timme.
Ta ut och rulla klickarna runda och ställ tillbaka dem i kylen.
Mortla strösslet och häll det i en form. Smält mjölkchokladen i mikron.
Lägg lite mjölkchoklad i handflatan, rulla 2 tryfflar åt gången och släpp dem i formen med strösslet. Skaka formen så att tryfflarna täcks runt om. Förvara i kylen i en burk med lock.