Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Punschpraliner

Recept på punschpraliner. De är enklast att göra om man är två, en som rullar bollarna i choklad och en som doppar i strössel.

Punschpraliner
Punschpraliner
Punschpraliner
Punschpraliner Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 gchoklad- mörk, 70%
  • 1,5 dlvispgrädde- (150 g)
  • 2 mskhonung- (40 g)
  • 2,5 mskpunsch
  • 40 gsmör

Garnering

  • 1,5 dlströssel- (150 g)
  • 100 gmjölkchoklad

Gör så här

  1. Dag 1: Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och ställ åt sidan.

  2. Smält chokladen i mikron och häll över den varma honungsgrädden. Vispa till en glansig ganache (chokladkräm). Tillsätt punsch. Blanda ner smöret och rör till en slät chokladkräm. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen ca 1 dygn.

  3. Dag 2: Fyll ganachen i en spritspåse. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut 30 klickar. Ställ i kylen för att stelna ca 1 timme.

  4. Ta ut och rulla klickarna runda och ställ tillbaka dem i kylen.

  5. Mortla strösslet och häll det i en form. Smält mjölkchokladen i mikron.

  6. Lägg lite mjölkchoklad i handflatan, rulla 2 tryfflar åt gången och släpp dem i formen med strösslet. Skaka formen så att tryfflarna täcks runt om. Förvara i kylen i en burk med lock.

Vad tyckte du om receptet?