Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Punschkaramelliserade äpplen med citronmousse och sötsalt rågbröd

Punschkaramelliserade äpplen med citronmousse och sötsalt rågbröd är en riktigt smarrig dessert. Alla moment i desserten kan förberedas dagen före. Ta med den goda punschlagen då du serverar äpplena.

Punschkaramelliserade äpplen med citronmousse och sötsalt rågbrödPunschkaramelliserade äpplen med citronmousse och sötsalt rågbrödPunschkaramelliserade äpplen med citronmousse och sötsalt rågbröd
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3äpplen- svenska, gärna Ingrid Marie
  • 3 mskströsocker
  • 2 mskvatten
  • 2 mskpunsch
  • 0,5 krmsalt

Mousse

  • 2gelatinblad
  • 2äggulor
  • 0,75 dlströsocker
  • 2 mskvatten
  • 0,5citron
  • 1,75 dlvispgrädde
  • 1,75 dlmatyoghurt

Sötsalt rågbröd

  • 75 grågbröd- grovt
  • 1 msksmör
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Värm äggulor, socker och vatten under vispning till en ljusgul, fluffig kräm. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Ta upp gelatinbladen och smält dem i smeten. Tillsätt ­citronskal och –saft.

  2. Vispa grädden lätt. Blanda ner yoghurten. Rör ner blandningen i äggsmeten. Ställ moussen i kylen att stelna ca 2 timmar.

  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Koka ihop socker och vatten i en stekpanna på medelvärme. Lägg i äppelbitarna och stek ca 2 min. Häll över punschen och tillsätt saltet. Låt äpplena kallna.

  4. Smula sönder brödet. Stek smulorna i smöret och tillsätt socker och salt.

  5. Fördela moussen på tallrikar. Lägg på äppelbitarna och strö över rågsmulorna. Garnera med citronmeliss och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från PM och vänner