Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vuxna semlor med punsch både i grädden och hasselnötsmassan. Riktigt läckra semlor för den som kanske tröttnat på de klassiska.
Sätt ugnen på 200°. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen
i ca 10 min. Låt nötterna svalna. Gnid skalet av nötterna och mixa dem tillsammans med florsocker till ett grovt mjöl. Tillsätt punsch.
Vispa grädden medelfast och blanda i punsch. Lägg grädden i en spritspåse med krusig tyll.
Skär locket av semlorna och gröp ur bullarna något. Fyll semlorna med hasselnötsmassa, det är enklast att spritsa. Spritsa på grädde och lägg på locken. Pudra över florsocker.
Läs också: