Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Punsch- och hasselnötssemlor

Vuxna semlor med punsch både i grädden och hasselnötsmassan. Riktigt läckra semlor för den som kanske tröttnat på de klassiska.

Punsch- och hasselnötssemlorPunsch- och hasselnötssemlorPunsch- och hasselnötssemlor
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 4semmelbullar- se recept

Hasselnötsmassa med punsch

  • 100 ghasselnötter
  • 1 dlflorsocker
  • 12 mskpunsch

Punschgrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 23 mskpunsch

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen 

    i ca 10 min. Låt nötterna svalna. Gnid skalet av nötterna och mixa dem tillsammans med florsocker till ett grovt mjöl. Tillsätt punsch. 

  2. Vispa grädden medelfast och blanda i punsch. Lägg grädden i en spritspåse med krusig tyll.

  3. Skär locket av semlorna och gröp ur bullarna något. Fyll semlorna med hasselnötsmassa, det är enklast att spritsa. Spritsa på grädde och lägg på locken. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: