Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpernickel med rostbiff & potatissallad

Ont om tid? Köp färdig potatissallad så har du dessa smörre­bröd klara på ett kick.

Pumpernickel med rostbiff & potatissallad
Pumpernickel med rostbiff & potatissallad
Pumpernickel med rostbiff & potatissallad
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4pumpernickel
  • 4 storarostbiff- skivor

Potatissallad

  • 4potatisar- kokta
  • 10 cmpurjolök- ca
  • 2,53 mskcornichons- eller smörgåsgurkor, ca
  • 12 mskmajonnäs
  • 2 mskmatlagningsyoghurt- eller gräddfil
  • 13 mskpepparrot- riven
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • rostad lök
  • persilja

Gör så här

  1. Potatissallad: Skala och hacka potatis, purjolök och cornichons. Blanda i skål tillsammans med majonnäs och matlagningsyoghurt.

  2. Skala och riv pepparroten. Smaka av med salt och peppar.

  3. Dela upp potatissalladen i fyra delar och placera en klick på vardera pumpernickelskiva. Lägg på en skiva rostbiff och garnera med rostad lök och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök