Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpatortini

Servera gärna tortini till drinken eller som en liten rätt på buffé.

PumpatortiniPumpatortiniPumpatortini
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,2 kgpumpa
  • 1 burkricotta- eller kesella (250 g)
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2ägg
  • 2 dlparmesan- färskriven
  • 3 mskpinjenötter- eller pumpafrön rostade
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 min. Häll av vattnet, ånga av noga och mosa med en gaffel.

  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ricotta, creme fraiche och ägg i en skål. Rör i parmesan och pinjenötter. Blanda i den mosade pumpan. Smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela smeten i en välsmord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?