Att dricka till pumpasoppan:
Maglehem no:4 (90403) Sverige, 48 kronor (63 cl)
Alkoholfri, ekologisk äppelmust med fint koncentrerad fruktighet, inslag av vanilj och lite citrus. God syrlighet och balanserad sötma som passar fint till pumpasoppan.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig och värmande pumpasoppa med svamp. Soppan kan göras i förväg och värmas inför servering. Svampen bör dock vara nystekt och varm.
Kärna ur och skala pumpan. Skär fruktköttet i bitar. Skala och finhacka löken.
Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller gryta. Fräs pumpa och lök under omrörning ca 3 min på strax över medelvärme.
Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka persiljan. Lägg chili och persilja i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomatpuré. Låt soppan sjuda under lock ca 15 min.
Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Smaksätt med citronsaft och salt.
Ansa och hacka svampen. Stek den först i torr stekpanna så att vätskan försvinner, ca 5 min. Tillsätt smöret och stek tills svampen fått fin färg. Krydda med salt, peppar och persilja.
Servera soppan varm med stekta svampar på toppen och krutonger eller smörstekta snittar.
Alkoholfri, ekologisk äppelmust med fint koncentrerad fruktighet, inslag av vanilj och lite citrus. God syrlighet och balanserad sötma som passar fint till pumpasoppan.