tillagning: 40 minuter i ugn: 25 minuter Aktiv tid c:a 40 minuter
(Betyg: 2,8 · 4 röster)
Recept på pumpasoppa med hokkaidopumpa och svamp. Hokkaidopumpan har en lite nötaktig och söt smak och finns oftast i vanliga grönsaksdisken i säsong. Servera gärna soppan med svamp och rostade pumpakärnor.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1hokkaipumpa- (ca 1,8 kilo)
1,5 dlrapsolja- + 2 msk
2gula lökar
1 lvatten
2grönsaksbuljongtärningar
1 knippabacktimjan- liten
1 tsksalt
2 krmsvartpeppar- nymald
Svamp
200 gtaggsvamp
200 gkantareller
1schalottenlök
1vitlöksklyfta
2 msksmör
5 kvistarbacktimjan
1 tsksalt
evtryffelolja- några droppar
Rostade pumpakärnor
1,5 dlpumpakärnor
0,5 tskrapsolja
2 krmsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar och lägg dem på en plåt. Ringla över 1/2 dl olja. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
Skala och grovhacka löken. Fräs löken i 2 msk olja i en stor kastrull. Lägg i pumpan. Häll på vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock 10–15 min. Mixa soppan slät med mixerstav och lägg i repad timjan. Smaka av med salt och peppar.
Svamp: Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och stek ca 5 min. Repa timjanen och blanda ner i svampen. Salta. Stänk eventuellt över några droppar tryffelolja.
Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna. Droppa i oljan och strö över salt. Låt kärnorna rinna av på hushållspapper. Servera svamp och pumpakärnor i soppan.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 2,8 · 4 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!