Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 16g
Kolhydrater: 58g
Pumpasoppa med lime och sojarostade cashewnötter är en färgstark och varm soppa med knaprigt, nötigt strössel av pumpafrö och cashewnötter.
Halvera och skala av det yttersta skalet på pumpan med en potatisskalare. Skär pumpan i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och krydda med 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 15 min.
Häll av vattnet och spara ca 1 liter. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet på limen och pressa ut saften. Blanda pumpan med limeskal, limesaft, 2 msk olivolja och smulade buljongtärningar. Mixa pumpan slät med mixerstav. Späd med kokvattnet. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda nötter, pumpakärnor, soja, socker och chiliflakes. Rosta på medelvärme i 1/2 tsk smör ca 3 min. Låt svalna och hacka grovt. Servera soppan varm med strössel, yoghurt och bröd.