Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpasoppa med ingefära och pumpafrön

Pumpasoppa är ett klassiskt sätt att tillaga pumpa på. Här har vi kryddat den med ingefära som ger den extra sting. Toppa den med rostade pumpafrön.

Pumpasoppa med ingefära och pumpafrön
Pumpasoppa med ingefära och pumpafrön
Pumpasoppa med ingefära och pumpafrön
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgpumpa
  • 1gul lök
  • 8 dlkycklingbuljong
  • 2 mskingefära- fint riven färsk
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • pumpafrön

Gör så här

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar. Skala och hacka löken. Lägg pumpa och lök i en kastrull och tillsätt buljongen. Sjud under lock i 15 minuter tills pumpan mjuknat.

  2. Rör ner ingefära och mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och värm soppan igen. Krydda. Servera med rostade pumpafrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök