Prova gärna att baka ett härligt pumpabröd till, recept hittar du här.
Läs också: Här är fler läskigt goda recept till Halloween
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ta vara på säsongens härliga pumpor! Pumpasoppa, kanske gjord på butternutpumpa, blir krämig och len med kokos mjölk och får lite sting av ingefära.
Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
Garnera med olivolja, paprikatärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.
Prova gärna att baka ett härligt pumpabröd till, recept hittar du här.
Läs också: Här är fler läskigt goda recept till Halloween
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Recept från Mitt kök