Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpasoppa med getost-crème fraiche

Den milda pumpasoppan smaksätts med en klick getostkräm.

Pumpasoppa med getost-crème fraichePumpasoppa med getost-crème fraichePumpasoppa med getost-crème fraiche
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 gbutternutpumpa
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 msksmör
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 lvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Getost-crème fraiche

  • 100 ggetost
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.

  2.  Tillsätt buljongtärningarna, vatten och vin. Koka under lock tills pumpan mjuknat. Mixa soppan slät med mixerstav.

  3. Tillsätt crème fraiche och krydda med salt och peppar.

  4. Getost crème fraiche: Rör ut getosten i crème ­fraichen.

  5. Servera getost-crème fraiche till soppan.

Vad tyckte du om receptet?