Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpasoppa med apelsin

En lättlagad pumpasoppa som mättar och värmer.

Vill du göra den lite mer matig kan du toppa soppan med knaperstekt bacon. Då blir den dock inte vegetarisk.

Pumpasoppa med apelsin
Pumpasoppa med apelsin
Pumpasoppa med apelsin
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 linkråm- från pumpa
  • 1gul lök
  • 2 msksmör
  • 1 lvatten- kokande
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 1 dlvispgrädde
  • 1apelsin- rivet skal och saft
  • salt- peppar

Garnera med

  • pumpakärnor- Rostade

Gör så här

  1. Skär inkråmet från pumpan i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa och lök i en gryta med smör, cirka 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.

  2. Mixa soppan med mixerstav och rör ner grädde och smaksätt med pressad apelsin och rivet apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka upp. Strö över rostade pumpakärnor vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök