Klicka här eller på bilden för recept.Foto: Holger Edström
(Betyg: 4,1 · 10 röster)
Ingredienser
6personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
300 gkött av pumpa
2gula lökar- hackade
2vitlöksklyftor- hackade
5potatisar- tärnade
2morötter- skivade
2 mskolja
1,5 tsksalt
3 tärningarköttbuljong
1,5 lvatten
1 mskchilisås
1 tskchilipulver
Servera med
3red hot chorizo (scan)- eller chorizo
3 dlgräddfil
Garnera med
4salladslökar- hackade
1röd spansk peppar- hackad
Gör så här
Tag bort kärnorna från pumpaköttet och skär det i tärningar. Stek lök och rotfrukter i smör. Tillsätt pumpaköttet och stek det också. Salta.
Häll på buljong, chilisås och chilipulver och låt soppan koka ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan med en stavmixer (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) eller häll soppan i en matberedare med kniv och mixa i omgångar.
Skär korven i slantar och stek den.
Strö över hackade salladslökar och finstrimlad spansk peppar på soppan.
Servera med korv att lägga i soppan, och kall gräddfil.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 10 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!