Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpasoppa med sting (chili och chorizo!)

Recept på en underbar pumpasoppa med lite sting av chili och chorizo. Servera gärna därför med en klick gräddfil.

Pumpasoppa med sting (chili och chorizo!)
Pumpasoppa med sting (chili och chorizo!)
Pumpasoppa med sting (chili och chorizo!)
Klicka här eller på bilden för recept. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 300 gkött av pumpa
  • 2gula lökar- hackade
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 5potatisar- tärnade
  • 2morötter- skivade
  • 2 mskolja
  • 1,5 tsksalt
  • 3 tärningarköttbuljong
  • 1,5 lvatten
  • 1 mskchilisås
  • 1 tskchilipulver

Servera med

  • 3red hot chorizo (scan)- eller chorizo
  • 3 dlgräddfil

Garnera med

  • 4salladslökar- hackade
  • 1röd spansk peppar- hackad

Gör så här

  1. Tag bort kärnorna från pumpaköttet och skär det i tärningar. Stek lök och rotfrukter i smör. Tillsätt pumpaköttet och stek det också. Salta.

  2. Häll på buljong, chilisås och chilipulver och låt soppan koka ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan med en stavmixer (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) eller häll soppan i en matberedare med kniv och mixa i omgångar.

  3. Skär korven i slantar och stek den.

  4. Strö över hackade salladslökar och finstrimlad spansk peppar på soppan.

  5. Servera med korv att lägga i soppan, och kall gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!