Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk pumpasoppa

Portionerna i det här receptet är mycket små och är avsedda att serveras t ex i  en buffé med andra rätter. Väljer du att bjuda soppan som hel förrätt är det ca 10 portioner. Får du pumpasoppa över går den bra att frysa in.

Klassisk pumpasoppaKlassisk pumpasoppaKlassisk pumpasoppa
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,2 kgpumpa- (helst butternut)
  • 5schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msksmör
  • 3 tärningarhönsbuljong- + 1 liter vatten
  • 4,5 dlvitt vin- torrt
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gsmör

Servering

  • 25räkor- stora
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.

  2. Tillsätt buljong och vin och koka tills pumpan mjuknat. Mixa koket.

  3. Tillsätt grädde och vinäger och späd med vatten till 2 1/2 liter. Smaka av med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok och vispa i smöret.

  4. Servera soppan med halstrade stora räkor på små spett och garnera med färsk körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!