Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpasoppa - recept på smakrik höstsoppa

Den här mustiga soppan är smaksatt med nordafrikanska kryddblandningen harissa. Toppa med en krämig, grekisk yoghurt och färska örter.

Pumpasoppa - recept på smakrik höstsoppa
Pumpasoppa - recept på smakrik höstsoppa
Pumpasoppa - recept på smakrik höstsoppa
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1butternutpumpa- eller 500 g muscatpumpa, skalade och kärnfria
  • 1gul lök
  • smör- eller olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 12vitlöksklyftor- hackade
  • 12 mskharissa- eller chipotlepasta (beroende på hur starkt man vill ha)
  • 8 dlgrönsaksbuljong

Topping

  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 200 gkikärter
  • färska örter- till exempel shisokrasse, koriander eller bladpersilja
  • chiliflakes
  • hampafrön- eller sesamfrön

Gör så här

  1. Skär pumpan i bitar. Skala och hacka den gula löken.

  2. Fräs pumpan och löken i smör eller olja, salta och peppra.

  3. Tillsätt vitlök, harissa och grönsaksbuljong. Koka tills pumpan mjuknat, cirka 10-15 minuter. Mixa med en mixers stav.

  4. Servering: Servera soppan med yoghurt, kikärter och färska örter. Strö över chiliflakes och frön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök