Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pumpasallad med grönkål och blonda russin. En matig sallad som även kan serveras som en mellanrätt. Butternutsquash är en pumpasort.
Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Skär pumpan i grova bitar och lägg dem i en långpanna. Ringla på 2 msk olja, strö på kryddor, 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Blanda runt och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills pumpan fått lite färg.
Riv bort mittsträngen på grönkålen och dela bladen i bitar. Förväll dem i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Krama ut vattnet när kålen svalnat lite.
Skala och skiva löken. Krama löken med 1/2 msk olja så att den mjuknar.
Blanda pumpa, grönkål, rödlök och russin och lägg upp på ett fint fat. Strö över 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar och servera.