Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpasallad med grönkål och blonda russin

Recept på pumpasallad med grönkål och blonda russin. En matig sallad som även kan serveras som en mellanrätt. Butternutsquash är en pumpasort.

Pumpasallad med grönkål och blonda russinPumpasallad med grönkål och blonda russinPumpasallad med grönkål och blonda russin
Recept på pumpasallad med grönkål och blonda russin. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1butternutsquash- (ca 800 g)
  • 2 mskolivolja- + 1/2 msk
  • 1 tskkanel- mald
  • 2 tskflingsalt- + 2 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 300 ggrönkål
  • 1rödlök
  • 1 dlrussin- blonda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Skär pumpan i grova bitar och lägg dem i en långpanna. Ringla på 2 msk olja, strö på kryddor, 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Blanda runt och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills pumpan fått lite färg.

  2. Riv bort mittsträngen på grönkålen och dela bladen i bitar. Förväll dem i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Krama ut vattnet när kålen svalnat lite.

  3. Skala och skiva löken. Krama löken med 1/2 msk olja så att den mjuknar.

  4. Blanda pumpa, grönkål, rödlök och russin och lägg upp på ett fint fat. Strö över 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?