Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpapuré med kokosgrädde, krispigt bovete och citronmeliss

En vacker glutenfri dessert med naturlig sötma från pumpa. Passar också som ett lyxigt inslag på helgbrunchen!

Pumpapuré med kokosgrädde, krispigt bovete och citronmelissPumpapuré med kokosgrädde, krispigt bovete och citronmelissPumpapuré med kokosgrädde, krispigt bovete och citronmeliss
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 750 gbutternutpumpa
  • 1 dlkokosgrädde
  • 2 mskhonung
  • 1 tskkanel- mald
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 krmhavssalt

Bovete

  • 1 dlbovete- helt torkat

Tillbehör

  • 1,5 dlkokosgrädde

Garnering

  • kanel- mald
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar. Koka den mjuk i vatten, ca 20 min. Låt rinna av och svalna.

  2. Mixa pumpan med kokosgrädde, honung, kanel, vanilj och salt.

  3. Bovete: Koka upp vatten och häll det över bovetet i en finmaskig sil. Låt rinna av och skölj sedan med kallt vatten. Rosta bovetet i en torr, het stekpanna tills det blir gyllene och krispigt.

  4. Vispa kokosgrädden fluffig, det går lättast att vispa  om den är väl kyld.

  5. Varva puré, kokosgrädde och bovete i glas. Pudra över kanel och garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.