Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpapuré med broccoli och kryddsmör

Så enkelt och så gott - pumpa, tryffel, mandel och broccoli.  Kryddsmöret strös direkt från frysen över rätten.

Pumpapuré med broccoli och kryddsmör
Pumpapuré med broccoli och kryddsmör
Pumpapuré med broccoli och kryddsmör
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gbroccoli- färsk
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Puré

  • 1 kgbutternutpumpa
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dltryffeljuice*
  • 1 tsksalt

kryddsmör

  • 0,5 dlsötmandel
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 msksmör
  • 2 tsktryffel- riven färsk
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Kryddsmör: Skålla, skala och riv mandeln på mandelkvarn. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme tills den börjar få färg. Låt kallna.

  2. Blanda mandeln med ost, smör och tryffel. Smaka av med peppar. Forma massan till bollar och lägg dem i frysen. Riv de frysta bollarna till ett fint smul och förvara i frysen.

  3. Puré: Sätt ugnen på 150°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg den på en plåt och blanda med olivolja. Stek mitt i ugnen tills den är mjuk och fått fin färg, ca 1 timme. Låt pumpan svalna.

  4. Mixa pumpan så slät som möjligt med mixerstav. Rör i crème fraiche. Smaka av med tryffeljuice och salt.

  5. Bryn smöret och sila det genom ett kaffefilter.

  6. Skär broccolin i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Stek pumpakärnorna i oljan i en stekpanna. Salta.

  7. Fördela pumpapuré och broccoli på tallrikar. Strö över pumpakärnor och kryddsmör. Ringla smöret runt om.

Vad tyckte du om receptet?