Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpapizza

Läcker vegopizza med färskost och grönkålsolja. Toppingen kan varieras efter säsong och med dina egna favoriter.

Pumpapizza
Pumpapizza
Pumpapizza
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlvatten- ljummet
  • 4 dlvetemjöl special- cirka

Fyllning

  • 100 gfärskost
  • 1silverlök
  • 100 gpumpa
  • 50 gost- riven
  • färska örter
  • pumpakärnor

Grönkålsolja

  • 2 bladgrönkål
  • 1 dlolivolja
  • 1vitlöksklyfta- pressad

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, olivolja och vatten.

  2. Arbeta in lite i taget av vetemjölet till en smidig deg. Arbeta degen i några minuter. Sätt plastfilm på bunken eller lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 250 grader.

  4. Baka ut degen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Bred på färskosten, skiva löken och pumpan tunt och lägg på.

  6. Strö över riven ost, örter och pumpakärnor.

  7. Ställ in pizzan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

  8. Mixa alla ingredienser till grönkålsoljan och sila av. Ringla grönkålsoljan över pizzan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök