Här hittar du ett annat recept på god pumpapizza
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt recept på pizza toppad med pumpa. Det går också bra att använda köpt pizzamix till degen.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt och rör tills jästen lösts upp. Blanda i mjölet lite i taget, spara 1/2 dl till utbakningen, och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
Skala, kärna ur och skär pumpan i små skivor. Fräs pumpan i oljan ca 5 min. Salta, peppra och låt pumpan svalna.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten, ca 22 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Fördela pumpa, parmaskinka och smulad ost på pizzabottnarna. Strö över timjan. Grädda varje pizza mitt i ugnen 10-15 min.
Här hittar du ett annat recept på god pumpapizza