Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpapesto

Recept på otroligt god och enkel pumpapesto som passar bra som både dipp och pastasås eller som fyllning i t ex lax- eller kyckling­filéer.

PumpapestoPumpapestoPumpapesto
Recept på pumpapesto. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 knippabasilika- stor
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gpumpakärnor- skalade
  • 2 dlolivolja
  • 50 gparmesan
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Grovhacka basilikan. Skala vit­löken.

  2. Finfördela basilika, vitlök och pumpakärnor till en slät massa i en liten mixer eller matberedare.

  3. Häll i oljan i en fin stråle under maskinens gång.

  4. Finriv parmesan­osten och vänd ner den i peston för hand.

  5. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?