Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pumpaparfait med digestive. Pumpaparfait-desserten är gjord i små syltburkar, ett trevligt sätt att servera var och en.
Pumpapuré: Mixa 100 g skalad och kokt pumpa till en puré.
Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker i en separat skål. Blanda ihop äggvisp och grädde. Vänd i pumpapurén, apelsinskal och apelsinsaft.
Krossa kexen grovt och lägg hälften av smulorna i bottnen på serveringsglas. Fördela hälften av smeten i glasen och strö över resten av smulorna. Fyll på resten av parfaitsmeten och ställ glasen i frysen minst 4 timmar.
Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav. Passera såsen genom en sil.
Ta fram och låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 10 minuter före servering. Servera med bär och svartvinbärssås.