Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpaparfait med digestive

Recept på pumpaparfait med digestive. Pumpaparfait-desserten är gjord i små syltburkar, ett trevligt sätt att servera var och en. 

Pumpaparfait med digestive
Pumpaparfait med digestive
Pumpaparfait med digestive
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 1 dlflorsocker
  • 1 dlpumpapuré- eller 100 g skalad och kokt pumpa som mixas till puré
  • 0,5apelsin- finrivet skal och saft
  • 8digestivekex- eller havrekex

Svartvinbärssås

  • 3 dlvinbär- eller björnbär, svarta
  • 0,5 dlflorsocker

garnering

  • 0,5 lbär- blandade, t ex vinbär, hallon och björnbär

Gör så här

  1. Pumpapuré: Mixa 100 g skalad och kokt pumpa till en puré.

  2. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker i en separat skål. Blanda ihop äggvisp och grädde. Vänd i pumpapurén, apelsinskal och apelsinsaft.

  3. Krossa kexen grovt och lägg hälften av smulorna i bottnen på serveringsglas. Fördela hälften av smeten i glasen och strö över resten av smulorna. Fyll på resten av parfaitsmeten och ställ  glasen i frysen minst 4 timmar.

  4. Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav. Passera såsen genom en sil.

  5. Ta fram och låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 10 minuter före servering. Servera med bär och svartvinbärssås.

Vad tyckte du om receptet?