Läs mer: Här hittar du massor av läskigt goda recept till halloween
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett frasigt pajskal fyllt med pumpa, smaksatt med muskot och kanel. Vem kan motstå det i höstrusket?
Ett krämigt gott recept på pumpapaj, perfekt som efterrätt till halloween.
Pajdeg: Lägg vetemjöl, socker och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör tills det blir en deg.
Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta och ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i tärningar och fräs i en gryta med smör i cirka 10 minuter. Lägg över i matberedare och mixa till en puré. Låt svalna.
Tillsätt ägg, strö- och muscovadosocker, majsstärkelse, grädde, kanel, ingefära, muskot och salt. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden och smaksätt eventuellt med muscovadosirap. Sikta över florsocker. Spritsa gräddklickar på pajen och garnera med mynta.
Läs mer: Här hittar du massor av läskigt goda recept till halloween
Recept från Mitt kök