Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Två ostar. Pumpapajen är smaksatt med både ricotta och parmesan.
Pajen Degen: Blanda mjölet och saltet. Tillsätt olivoljan och smöret i kuber. Blanda till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg degen att vila i kylen cirka 30 minuter. Kavla ut degen till en rundel. Lägg den i en form och tryck ut den i formen. Ställ formen i kylen i cirka 20 minuter. Ta ut formen ur kylen. Nagga pajskalet och förgrädda det i ugn, 200 grader, i 10 minuter. Fyllning Fyllningen: Skala och skiva löken. Låt den mjukna i olivolja på medelvärme. Häll den smälta löken i en skål. Skala pumpan och tag bort kärnor och den trådiga mittdelen. Skär den i bitar. Låt pumpan mjukna i olivolja på medelvärme några minuter. Låt pumpan och löken få småputtra tillsammans i cirka 20 minuter. Mixa sedan löken och pumpan. Blanda ägg, parmesanost och ricotta till en slät blandning. Rör ner lök och pumpapurén i äggsmeten. Salta och peppra. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugn, 200 grader, i cirka 30 minuter. Dekorera med rucola före servering.
Recept från Mitt kök