Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en fyllning med pumpapuré, vispgrädde, ägg och riven mandelmassa och grädda mitt i ugnen. Dekorera pajen med vispad grädde som formats till små ägg. Strö över hackad choklad, kaksmulor och lite kanel.
Pajbotten: Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och lägg den i en plastpåse i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut och fodra en pajform, cirka 22–24 centimeter, i diameter. Jämna till kanterna med en vass kniv och nagga botten med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader.
Koka pumpabitarna mjuka i vatten i cirka 20 minuter. Häll av vattnet.
Kör pumpabitarna till en slät puré med mixerstav och blanda i socker, kanel och kardemumma. Låt purén svalna.
Vispa ihop ägg och grädde. Riv mandelmassan fint och blanda i. Rör i pumpapurén och häll smeten i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen i 50–60 minuter eller tills fyllningen stannat.
Kanderade pekannötter: Rosta nötterna lätt i en torr och varm stekpanna.
Smält socker och vatten i en stekpanna till en ljus karamell. Vänd ner nötterna och vänd upp allt på en plåt med bakplåtspapper.
Peta isär nötterna hastigt med en gaffel innan de hinner stelna.
Servering: Vispa upp grädden. Forma ägg med en sked doppad i varmt vatten och lägg upp äggen på pajen. Lägg på kanderade pekannötter. Strö över hackad choklad, kaksmulor och kanel. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Recept från Mitt kök