Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpamuffins med krämig frosting

Enkelt recept på saftiga pumpamuffins. Hasselnötter passar fint i smaken tillsammans med pumpan.

Pumpamuffins med krämig frosting
Pumpamuffins med krämig frosting
Pumpamuffins med krämig frosting
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 200 gpumpa- till exempel butternut eller muscat
  • 1 dlhasselnötskärnor
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 3ägg
  • 4 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 tskkardemumma- malen

Frosting

  • 200 gcream cheese
  • 25 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlflorsocker
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala pumpan och riv den grovt. Klappa den torr med till exempel hushållspapper. Grovhacka nötterna.

  2. Vispa smör, strösocker och muscovadosocker poröst. Rör i ett ägg i taget. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka. Låt kallna.

  3. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och kardemumman. Blanda i pumpa och nötter. Fördela smeten i 8-10 muffinsformar ställda i en muffinsplåt.

  4. Vispa ihop cream cheese, smör och florsocker till en kräm. Spritsa krämen på muffinsen och sikta över kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök