Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpamousse

Servera en god pumpamousse till efterrätt på halloween!

PumpamoussePumpamoussePumpamousse
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 700 gpumpa- med skal
  • 3gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker- eller mald kardemumma
  • 0,5apelsin- rivet skal

Garnering

  • 4socker- kanderat bitar

Tillbehör

  • lönnsirap- eller flytande honung

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 min. Häll av vattnet och ånga av pumpan noga.

  2. Finfördela pumpan till slät puré med mixerstav eller i matberedare. Låt svalna i rumstemperatur.

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden, inte för hårt, tillsammans med florsocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal.

  4. Ta upp och smält gelatinbladen i lite av pumpapurén i en kastrull eller i mikrovågsugnen. Blanda gelatinet med resten av pumpapurén och vänd i grädden.

  5. Fyll 6 vattensköljda portionsformar med pumpamoussen och låt stelna 3-4 timmar i kylskåp.

  6. Stjälp upp mousserna på tallrikar. Garnera med kanderat socker. Servera med lönnsirap eller honung.

  7. Kanderat socker finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.

Vad tyckte du om receptet?