Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpamarmelad med kardemumma

Recept på pumpamarmelad med kardemumma. En riktig favorit bland marmelader. Servera till bondost och kittost.

Pumpamarmelad med kardemumma
Pumpamarmelad med kardemumma
Pumpamarmelad med kardemumma
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gströsocker
  • 2,5 dlvatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 6 dlpumpa- t ex muskat, butternut eller hokkaido, riven
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskkardemumma- stött

Gör så här

  1. Koka ihop socker, vatten och citronsaft ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser och koka tills pumpan börjar bli genomskinlig, ca 45 min.

  2. Skumma av och häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?