Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pumpakräm med rotfruktschips. Len kräm med ingefära och lime. Grönkålschipsen kan göras flera timmar före servering och förvaras torrt.
Grönkålschips: Sätt ugnen på 150° varmluft. Skär bort den grova stammen på grönkålen. Riv kålen i chipsstora bitar och lägg dem i en bunke. Ringla över olja och strö över salt. Krama runt grönkålen med oljan och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen ca 15 min, vänd runt några gånger under tiden. Passa så att de inte blir bruna, då smakar de beskt.
Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken och 1 tsk salt. Koka upp under omrörning och låt sjuda under lock ca 15 min, tills pumpan är mjuk.
Häll av kokosmjölken och spara den. Mixa pumpan slät med en mixerstav, späd med kokosmjölken, lite i taget, till en slät kräm.
Skölj limen noga i vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda ner limeskal, limesaft, -riven ingefära och vaniljpulver. Smaka av med avagesirap och krydda med 1 tsk salt och peppar.
Servera krämen, rumstempererad eller ljummen, i glas tillsammans med grönkålschips, rotfruktschips och sesamfrön.