Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pumpakladdkaka med chokladglasyr

En härlig kladdkaka som också är glutenfri. Recept på pumpakladdkaka att baka och njuta av till halloween, eller året runt. Mums!

Pumpakladdkaka med chokladglasyrPumpakladdkaka med chokladglasyrPumpakladdkaka med chokladglasyr
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 400 gpumpa- t ex muskat eller butternut
  • 200 gmörk choklad
  • 150 gsmör- rumstempererad
  • 2,5 dlflorsocker
  • 3ägg
  • 2 dlmandelmjöl

Tryffel

  • 1,5 msksmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 150 gchoklad- mörkchokladknappar eller hackad

Garnering

  • 2 mskpumpafrön- rostade
  • 12 krmflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Lägg pumpan med köttsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Rosta pumpan i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pumpan är helt mjuk. Låt svalna och gröp ur all pumpakött, kasta skalen.

  3. Sänk ugnen på 175 grader. Smält chokladen och låt den kalna, men inte stelna.

  4. Mät upp smör och pumpa i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i siktat florsocker.

  5. Rör i ett ägg i taget. Rör i chokladen. Mixa i mandelmjölet. Häll smeten i en kakform, ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kalna.

  7. Tryffel: Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning.

  8. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät glasyr. Låt glasyren kallna och bre den över kakan. Garnera med rostade pumpafrön och flingsalt. Låt kakan stå kallt 1-2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök